Spring op de kennistrein – hij vertrekt zo

Onze fans ontvangen onze nieuwste blogs het eerst.

Het Geheim van een Merkpositionering die Verkoopt

Branding Positionering

Peins je over de ultieme positionering voor jouw merk? Goed bezig! Dan heb je alvast de eerste stap gezet naar een succesvol merk.

Een ijzersterke merkpositionering is namelijk onmisbaar om een product of dienst te laten beklijven bij de doelgroep. Maar van elke tien merkposities, slagen er negen niet in om überhaupt tot de consument door te dringen.

Lees verder

Deze 7 logo’s verbergen een geheime boodschap

Psychologie Branding

Ja, zelfs McDonald’s. Herken jij ze ook?

Het lijkt zo eenvoudig, een bedrijfslogo ontwerpen. Het maken van een effectief logo is echter een bijzonder complexe klus. Vaak dienen er meerdere doelen in één beeldmerk voort te vloeien; het moet opvallen, de juiste snaar raken – én soms een onbewuste boodschap herbergen. Een pittige opdracht.

Lees verder

Waarom deze 5 Coole Creatieve Ads niet werken. En deze 4 wel

In mijn struiningen op het internet kom ik vaak leuke creatieve advertenties tegen. Deze bewaar ik in m'n speciale Pinterest Bord, en vandaag wil ik een selectie met je delen. Wil je er meer zien? Check alle 957 (tot nu toe) afbeeldingen hier.

De advertenties die je zo dadelijk gaat zien, hebben allemaal één ding gemeen; hun boodschap is op een creatieve manier verpakt. Reclamemakers steken hun werk graag in een creatief jasje, want een creatieve campagne is - soms - twee keer zo effectief als een niet-creatieve campagne. Maar recent onderzoek heeft iets interessants aangetoond: soms werkt de creativiteit averechts, zelfs als de advertentie goed in de smaak valt bij het publiek. Hoe kan dat?

Lees verder

Psychologie winkelverkoop

Je winkelverkoop stimuleren lijkt lastig en kostbaar. Maar met een vleugje psychologie valt het reuze mee. Als je de aansturing van menselijk gedrag begrijpt, kun je met kleine veranderingen grote verschillen maken.

In dit blog lees je 5 direct toepasbare tips om de verkoop van je winkel te stimuleren.

Lees verder

Wat de marketingwereld kan leren van Morgan Freeman

Reclame Marketing

Toen ik deze afbeelding zag, gebeurde er iets vreemds.  Ik hoorde de tekst daadwerkelijk met de stem van Morgan Freeman in m’n hoofd. Eigenlijk best bijzonder. Blijkbaar heeft de acteur zo’n onuitwisbare indruk in mijn hersenen achtergelaten dat ze flexibel genoeg zijn om deze tekst – die ik Morgan Freeman nog nooit hebt horen zeggen – precies vanuit zijn karakteristieke, diepe stemgeluid in mijn hoofd te laten klinken.

Lees verder